Donosimo vam i ideje za maske za kosu iz kućne radinosti čiji je glavni sastojak - kava

    Contents

Zašto bi u kavi uživao samo vaš organizam iznutra, kada će vam na blagodatima zahvaljivati i vaše tijelo, posebice kosa. Korištenje ‘tajnog sastojka’ u vašim maskama za kosu iz kućne radinosti, vaša će kosa imati nevjerojatni sjaj i izgledat će kao one s reklama.

Maska od kave i kokosovog ulja - Zagrijte četvrtinu šalice kokosovog ulja na niskoj temperaturi i dodajte 1 žlicu prženih zrna kave. Kuhajte i miješajte kako ne bi zagorjelo, a potom procijedite i nanesite jednom tjedno prije pranja kose.
    Maska od kave, meda i maslinovog ulja - Uzmite jednu žlicu kave u prahu i pomiješajte sa žlicom meda i žlicom maslinovog ulja sve dok ne dobijete glatku pastu. Nanesite na kosu od korijena do vrhova i ostavite najmanje pola sata da djeluje, a potom isperite.
      Maska od kave, limuna i jogurta - Za meku i svilenu kosu u zdjelu stavite šalicu običnog jogurta i u njega umiješajte jednu žlicu kave u prahu i malo limunovog soka. Promiješajte i nanesite na kosu. Operite mlakom vodom nakon 30-40 minuta.
      Maska od kave i žumanjka - Kako bi nahranili kosu, pomiješajte jednu žlicu kave u prahu s jednim žumanjkom i napravite pastu koju ćete nanijeti na cijelo vlasište i kosu. Masirajte nekih pet minuta i potom ostavite da odstoji sat vremena. Nakon ispiranja mlakom vodom kosu operite blagim šamponom.

      Maska od kave, limuna i cimeta - Za nježnu masku za kosu, koja će vašoj prirodnoj boji dati živosti, pomiješajte žlicu kave u prahu s limunovim sokom i malo cimeta. Pastu nanesite na mokru kosu, no u ovom slučaju izostavite tjeme. Isperite nakon sat vremena hladnom vodom i operite blagim šamponom.

      Maska od kave i majoneze - Ovo možda zvuči čudno, no ova kombinacija učiniti će čuda na vašoj kosi. Jednu žlicu kave pomiješajte s jednom žlicom majoneze i jednom žlicom glicerina. Nanesite masku na mokru kosu i vlasište i ostavite da djeluje 40 do 45 minuta.


      Leave a comment

      Please note, comments must be approved before they are published